در مقاله فرنچایز غذاهای محلی ایران بیشتر به غذاهای محلی ایران می پردازیم. غذا خوردن یکی از مهم ترین نیازهای هر فرد می باشد، اما در سفرها یکی از لذتبخشترین قسمتهای سفر محسوب میشود. شکمگردی و رستورانگردی در این روزها به یکی از سبکهای گردشگری تبدیل شده و افراد زیادی به چشیدن طعم غذاهای محلی جدید علاقه دارند.
شما به هر گوشه از ایران که سفر می کنید اقوامی را میبینید که با توجه به طبیعت و فرهنگ خود غذاهای سنتی لذیذ و خوشمزه ای دارند.در بین هزاران غذای محلی و سنتی چندین غذا به دلیل طعم خیلی خوب از غذاهای دیگر معروفترو شناخته شده تر هستند و تعداد طرفدارنشان هم بیشتر است. حتی آوازه برخی از این غذاهای ایرانی در کشورهای خارجی هم پیچیده است.
برای آشنایی با غذاهای محلی ایران در ادامه همراه ما باشید.
دیزی، کباب کوبیده، آش دوغ و میرزا قاسمی از غذاهایی هستند که در سفره بیشتر ایرانیها مشاهده میشود و توریستهای زیادی هم در سفر به ایران این غذاهای سنتی و اصیل را امتحان میکنند. معروفترین غذای محلی که میشناسید کدام غذا است؟ در این مطلب میخواهیم معروفترین غذاهای سنتی ایران و اینکه به کدام استان یا شهر متعلق هستند را به شما معرفی کنیم..
از دستپخت خوزستانیها هر چه بگوییم کم گفتهایم. در خطه جنوبی کشورمان از آنجایی که شغل اکثر مردم ماهیگیری است، غذاهای زیادی بر پایه ماهیهای مختلف پخته میشوند. گوشت ماهی با ادویههای خوش عطر جنوبی و البته مقداری جادو که از دستان هنرمند آشپزهای خوزستانی میچکد، ترکیب میشود تا غذاهای محلی خوشمزه جنوبی را خلق کند. اگر به استان خوزستان سفر کردید، از غذاهای آنها نوش جان کرده و لذت ببرید.
فرنچایز قلیه ماهی
قلیه ماهی یکی از غذاهای معروف استان بوشهر همه این غذا را به عنوان یکی از لذیذترین خورشت های جنوب کشورمان میشناسند. معمولا این خورشت را با انواع ماهیهای جنوبی، سبزی معطر و تمبر هندی میپزند. در اصل قلیه ماهی باید ترکیبی از دو طعم ترشی و تندی را همزمان باهم داشته باشد. اما هر خانوادهای بر اساس ذائقه ی خود، این غذا را با ترشی و تندی دلخواهش میپزند.
فرنچایز غذای محلی سمبوسه
سمبوسه را اصطلاحاً به عنوان یک غذای وارداتی می شناسند. چرا؟ چون این غذا در اصل مربوط به کشور هند است. اما چون اولین بار از شهرهای جنوبی ایران وارد کشورمان شده است، ما آن را به عنوان یک غذای جنوبی میشناسیم. معروفترین سمبوسه هم همان مدلی است که با نان لواش درست میشود.
ترکیب گوشت چرخ کرده، سبزیجات مختلف، رب و ادویههای خوش عطر را داخل نان لواش به حالت مربعی میپیچند و سپس در روغن داغ سرخ میکنند تا سمبوسه آماده شود. در دوران مدرسه خیلی از زنگ تفریحها را با خوردن سمبوسهای که بوفه مدرسه آماده میکرد، سر میکردیم. این غذای خوشمزه را معمولاً با سس کچاپ میخورند..
فرنچایز فلافل
درست است که فلافل به عنوان یک غذای محلی در خوزستانی معرفی میشود اما در تمام شهرهای ایران از مغازههای فلافل فروشی پر است. به خاطر ارزان بودن مواد اولیهای که برای پخت فلافل استفاده میشود، قیمت نهایی آن بسیار مقرون به صرفه از آب درمیآید. به همین دلیل هم هر محلهای در تهران معمولا یک فلافل فروشی دارد. نخود پخته، ادویه و تخممرغ همراه با مقداری فوت کوزه گری در تهیه فلافل مورد استفاده قرار میگیرد. اگر به اهواز سفر کردید و خواستید فلافل اهوازی بخورید، شبها به خیابان لشکرآباد سر بزنید تا طعم اصیل فلافل را بچشید. در یکی.
فرنچایز مهلبیه
اسم مهلبیه کاملا واضح فریاد میزند که پای یک غذای عربی در میان است. دسری خوشطعم که از ترکیب آرد و نشاسته ذرت، شیر، وانیل، شکر و گلاب به دست میآید مهلبیه نام دارد. این دسر شباهت زیادی به فرنی دارد.
گیلان یکی از خوش آب و هواترین استانهای ایران است که به خاطر اقلیم جغرافیایی خوبی که دارد هر فرد را به سمت خودش میکشاند. از جاذبههای طبیعی و تاریخی این شهر که بگذریم، دستپخت اهالی گیلان و غذاهای خوشمزهای که میپزند را می شود به عنوان یک جاذبه گردشگری در ایران معرفی کنیم.
سبزیهای محلی که در غذاهای گیلانی استفاده میشوند آنقدر خوش عطر و بو و خوش طعم هستند که همه را به خود جذب کنند. گیلانیها اکثرا غذاهای متنوعی برای پذیرایی از مهمانانشان میپزند که ما فقط تعدادی از آنها را به شما معرفی خواهیم کرد:
فرنچایز باقالاقاتق
مطمئنا از هر فردی در مورد غذاهای رشتی سوال کنید، باقالاقاتق را به شما معرفی میکند. حتی اگر این غذا را تابحال امتحان نکرده باشد. از اسم باقلاقاتق میتوان حدس زد که عضو اصلی آن نوعی باقالی است. سیر که یکی از اعضای همیشگی غذاهای گیلانی است، در باقلاقاتق هم بسیار خودنمایی میکند. تخم مرغ و شوید از دیگر مواد تشکیل دهنده باقلاقاتق هستند. این غذای محلی ایران را هم میتوانید به عنوان پیش غذا صرف کنید و هم با برنج به عنوان غذای اصلی..
فرنچایز خورشت آلو مسما
آلو مسما از آن غذاهای اصیل ایرانی است که با طعم ترش و شیرینش دل خیلی از مسافران شهر گیلان را می برد. این غذای خوشمزه همانطور که از اسمش پیداست با پایه آلو درست می شود. در اصل این خورشت را با گوشت مرغ میپزند اما امروزه آن را با گوشت گوسفند یا گوساله هم ترکیب میکنند.
خیلیها این غذا را با طعم شیرین می پسندند، اما گیلانیها آن را ترش و ملس میپزند. یک ترکیب خوشطعم از آلو، قیسی، مرغ، شکر و زعفران خورشت آلو مسمای گیلانی را تشکیل میدهد. یک نکته! آلو مسما از آن غذاهای گیلانی است که سیر جزو آن نیست! این خورشت به عنوان غذای اصلی در مهمانیها و مجالس مهم پخته و سرو میشود.
تبریز که قبلاً سالها پایتخت کشورمان ایران بوده است، امروزه با داشتن جاذبههای تاریخی فراوانش یکی از مقاصد گردشگری مهم ایران به شمار میرود. ترک زبانها هم از آن قومهای ایرانی هستند که دستپخت بسیار خوبی دارند.
فرنچایز کوفته تبریزی
درست است که کوفته یک غذای بینالمللی است اما بدون شک کوفته تبریز یکی از خوشمزهترین کوفتههای دنیاست. تبریزیها کوفتهها را در اندازه ی متوسط یا خیلی بزرگ میپزند. این غذا یکی از غذاهای رسمی و مجلسی تبریزیهاست. این کوفتههای پرطرفدار و محبوب که بهعنوان میراثی ناملموس ملی هم ثبت شدهاند از گوشت، لپه، برنج و سبزیهای خوش بو درست میشود.
فرقی ندارد در کدام شهر ایران زندگی میکنید هر نقطهای که باشید میتوانید مواد اولیه کوفته تبریزی را تهیه کرده و برای پختن یک غذای خوب و مقوی دست به کار شوید.
فرنچایز خورش آلو هویج
به طور کلی میتوان گفت ترکها از طعم شیرینی لذت میبرند. خورشت آلوهویج از آن دسته از خورشتهای محبوب آذربایجان شرقی است که اسمش ترکیباتش را لو میدهد. برای پختن خورشت آلو هویج میتوانید از گوشت مرغ یا گوسفند استفاده کنید. علاوه بر گوشت، هویج و آلو، از پیاز و رب و ادویههای مختلف هم برای پخت این غذا استفاده میشود. در آخر هم کمی آبلیمو برای خوش عطر و طعم شدن خورشت به آن اضافه میشود.
فرنچایز کباب شهر بناب
نمیدانم اصلاً معرفی کردن و شناساندن کباب به عنوان یک غذای خوشمزه و دوست داشتنی کار درستی هست یا نه!؟ اصلاً مگر کسی هست که کباب را دوست نداشته باشد؟! آن هم کباب بناب تبریزی. گوشت اعلای گوسفندی را با هزار و یک فن و مهارت آشپزی که هر کسی هم ندارد، به سیخ میکشند و میپزند تا کباب بناب حاضر شود. اصلیترین مرحله برای پختن این کباب آماده کردن مواد اولیه است که تاثیر زیادی در مغرپخت شدن آن دارد.
برچسب ها: