کسب و کار های بین المللی به مشاغلی گفته می شود که سطح فعالیتشان از محدوده جغرافیایی فراتر می روند. در دنیای امروز میبینیم که اکثر محصولات صنایع دستی ایران در کشورهای عرب زبان در حوزه خلیج فارس و در کشورهایی مثل روسیه به فروش میرسند.
این نشان دهنده این است که کسب و کار بین المللی قرار نیست وارد حوزههای پیچیده و نرم افزاری سخت شود. شما حتی میتوانید از راه ارتباطات ساده بین المللی با چند کشور، سادهترین محصولات مثل چاقوهای تزیینی، کالاهای دستی سنتی یا حتی کالاهای ارزشمندی مثل فرش را بفروشید.
با توجه به توضیحات ذکرشده، کسب و کارهای بین المللی باید دارای یک سری ویژگیهای خاص باشند که به عنوان وجه تمایز و تفاوت آنها نسبت به مشاغل ملی و محدود شناخته میشوند. در هر صورت باید این واقعیت را پذیرا باشیم که جامعه مشتریان ما، افرادی با شرایط زبانی و شرایط فرهنگی متفاوت از ما هستند. این موضوع در کنار این که میتواند یک فرصت باشد، یک تهدید هم هست. حالا این ویژگیها را با هم بررسی میکنیم:
یکی از اساسی ترین ویژگی های برجسته کسب و کار بین المللی این موضوع می باشد که حتما شما به اموزش و یادگیری زبان های خارجی احتیاج دارید.
خوشبختانه، زبان انگلیسی در بیشتر کشورهای دنیا کاربرد دارد و این موضوع کار شما را راحت میکند. تجربه نشان داده که در کشورهای عرب زبان، کشور روسیه و برخی کشورهای جداشده از شوروی سابق، نباید انتظار چندانی از کاربرد زبان انگلیسی و موفقیت در آن داشت.
کسب و کارهای بین المللی احتیاج به یادگیری چند زبان خارجی معروف در سطح دنیا دارند، در غیر این صورت مجبور به استخدام به چند مترجم معتمد برای هر کدام از این حوزهها دارند که هزینه بر است.
اگر شما بتوانید به کمک زبان انگلیسی برخی از اصول ابتدایی کسب و کار بین المللی را پیاده سازی کنید، اما آشنا شدن با فرهنگهای متفاوت و عکس العمل های به جا و مناسب در شرایط مختلف کاری نیست که شما صرفاً با یک زبان بین المللی بتوانید آن را انجام دهید. به طور مثال گاهی یک ضرب المثل معمولی از لحاظ معنی تفاوت بسیار زیادی با معنی پنهان آن دارد. این نشان میدهد که زبان و فرهنگ شرایط متفاوتی نسبت به یکدیگر را دارا هستند.
شما باید نسبت به کسب و کارتان متمرکز بمانید. اگر قرار است که همه انرژیتان را برای یادگیری فرهنگهای مختلف صرف کنید، مطمئناً نتیجه مثبتی نخواهید گرفت. پس در این مورد توصیه ما این است که حتماً به سراغ یک مشاور بین الملل با توجه به آمار جمعیت مشتریان خود بروید. یعنی روی فرهنگهایی متمرکز شوید که بیشترین آمار مشتریان برای شما را دارند.
آداب مذاکره بین المللی پیچیده می باشد و شما با افراد مختلفی مواجه هستید. به طور مثال:
این وضعیت ها در مورد کشورهای مختلف وجود دارد و این نشان دهنده این است که شما با طیفهای مختلفی از افراد مواجه هستید. وقتی که شما در سطح کشور فعالیت میکنید، احتمالاً در طول عمر خود بارها و بارها با گویشها و زبانهای مختلف مواجه شدهاید. اما در کسب و کار بین المللی خبری از این شناخت ها وجود ندارد و شما اصطلاحاً با یک هندوانه دربسته مواجه هستید.
تکنولوژی ها و به طور مشخص پیشرفتهترین تکنولوژیها، یکی از لازمههای اصلی کسب و کار بین المللی و موفقیت آن است. در دنیای مدرن امروز، دسترسی هر کدام از کشورها به تجهیزات مختلف با همدیگر متفاوت است. در هر صورت کشورها تلاش میکنند که از غافله تکنولوژی عقب نمانده و هر کدام به شکلهای مختلفی از آن بهره بگیرند. ضمن اینکه داشتن تکنولوژی پیشرفته آنها را از وابستگی به کشور دیگر نجات میدهد.
حالا شما به عنوان مدیر یک کسب و کار بین المللی باید از این ابزار به بهترین شکل ممکن استفاده کنید. این کاربرد میتواند در قالب ارتباط ساده و آسان با مشتریان یا حتی با شرکت طرف مقابل خود باشد. به عنوان مثال، شما خیلی راحت میتوانید در مورد خصوصیات کشورهای مختلف و جمعیت آنها در اینترنت جستجو کنید و حتی راهکارهای مواجه شدن و مذاکره با آنها را یاد بگیرید. این به شما انعطاف پذیری بیشتری میدهد.
با فراگیر شدن حوزه ارتباطات در سراسر دنیا و امکان ایجاد ارتباطات گسترده بین کشورها در امر اقتصاد جهانی، با پدیده شرکتهای چندملیتی مواجه هستیم. صدها سال است که شرکتهای چندملیتی با تأثیرگذاری برروی مسائل امور اقتصادی – سیاسی در کشورهای مختلف جهان، در عرصه روابط بینالملل نقش مهمی را ایفا میکنند.قانونگذار در ماده ۲۰ قانون تجارت، انواع شرکتها را نام برده است. علاوه بر تقسیمبندی شرکتها بر اساس قانون تجارت، نوع دیگری از تقسیمبندی هم وجود دارد. در این تقسیمبندی، شرکتها به دو دستهی شرکتهای ملی و فراملی یا چندملیتی تقسیم میشود. شرکتهای ملی معمولا شرکتهایی هستند که مرکز اصلی آنها در محل ثبت شرکت است و در خارج از مرزهای ثبت فعالیتی ندارند؛ اما شرکتهای چندملیتی دارای مفهوم گسترده تری است.
کسب و کارهای بین المللی می توانند هر یک از فعالیت های زنجیره ای خود را در هر کجای دنیا انجام دهد. به این معنی که یک شرکت که وارد دنیای کسب و کارهای بین الملل می شود می تواند در یک کشور تولید کند، در کشوری دیگر قطعات و اجزای محصولات را به هم متصل کرده، و در کشور سومی محصولات خود را به فروش برساند و در آخر در کشور چهارم خدمات پس از فروش را انجام دهد.
کارکرد اصلی استراتژی های ورود به کسب و کار بین المللی ارائه مکانیزم هایی برای انجام فعالیت های مختلف زنجیره ارزش، در موقعیت ها و مکانهای دیگر است. به طور مثال، بررسی می کنیم که چگونه شرکت کامپیوتری اپل، از استراتژی های ورود در عملیات خود در اروپا استفاده می کند. از جمله استراتژی های ورود به بازار بین المللی می شود به موارد زیر اشاره کرد:
برچسب ها: