نگاهی به ترندهای برتر صنعت فرنچایز

آگاهی داشتن از آخرین ترند های فرنچایز تاثیر زیادی در اتخاذ تصمیم های شغلی و کسب و کار دارد. فرانچایز یا فرانشیز یک امتیاز است که به یک شخص حقیقی داده می شود. او با استفاده از این امتیاز محصولات یا خدمات یک برند مشهور را به فروش میرساند. این امتیاز برای یک مدت مشخص و محدود به فرانچایز گیرنده داده می شود. در این مقاله نگاهی به ترندهای مهم فرانچایز در صنعت  تجارت و بازاریابی انداخته ایم.

سهم قابل توجه بازار فرانچایز

یکی از ترندهای مهم فرنچایز اهمیت سهم قابل توجه فرنچایز در بازار است. گزارش سازمان کسب و کارهای کوچک آمریکا در سال ۲۰۱۶ نشان میدهد فرانچایز ۵.۳ درصد از کارفرمایان کوچک و ۹.۶ درصد از کارفرمایان بزرگ را درگیر کرده است. این گزارش در حالی است که بر اساس گزارش «فِرن دیتا» صنعت فرانچایز در آمریکای شمالی شامل بیش از ۴۲۰ هزار واحد به شکل فرانچایز است. این آماار نشان میدهد که صنعت فرنچایز در دهه گذشته رشد زیادی داشاه است.

سهم بازار فرانچایز در صنعت گزارشی کاملا متفاوت است. آمار و ارقام نشان می دهند که صنایع گوناکون به شکل وسیعی به این حوزه ورود کرده اند. کالاهای مرتبط به چشم پزشکی 93 درصد به بازار فرانچایز وارد شده اند. این عدد برای مراکز پست خصوصی 70 درصد و فست فود ها 61 درصد است. مراکز کاهش وزن و رژیم های غذایی نزدیک به 45 درصد در بازار فرانچایز وارد شده اند.

قدرت توسعه فرانچایز در پسا کرونا به عنوان یکی از مهم ترین ترند ها

فرنچایز

شک نداریم که بحث صنعت فرانچایز همزمان با پاندمی کرونا درگیر مشکلاتی شد. کرونا صنعت فرانچایز را هم همانند سایر صنایع تحت تاثیر قرار داد.البته باید گفت که از سال ۲۰۱۶ تا سال ۲۰۱۹ میلادی متوسط رشد اشتغال سالانه فرنچایز به رقمی معادل ۳ درصد رسیده است. این در حالی است که در طول سال ۲۰۲۰ اشتغال با صنعت فرانچایز با ۱۱.۲ درصد کاهش روبرو بوده است. تقریبا ۱ میلیون شغل به دلیل محدودیت ظرفیت های تجاری محو شده اند.

ضعف در صنعت فرنچایز در دوران کرونا

در این میان پاندمی کرونا باعث شد تا تعداد موسسات دارای فرانچایز در سال ۲۰۲۰  ۲.۶ کم شوند. البته خبر خوب این است که حالا دوران بعد از کرونا به یکی از ترند های فرانچایز تبدیل شده است. انتظار داریم صنعت فرانچایز بیشتر از ۲۶ هزار مکان و حدودا ۸۰۰ هزار شغل جدید در سراسر آمریکا در پایان سال ۲۰۲۱ ایجاد کند. پیش بینی میکنیم با زیاد شدن سازمان ها و برندهای تجاری که به صنعت فرانچایز وارد شده اند، این رقم در پایان سال ۲۰۲۱ به ۳.۵ درصد برسد. کارآفرینان میگویند بیشترین رشد در صنعت فرانچایز در زمینه فست فود و رستوران، خدمات نظافتی و صنعت تناسب اندام خواهد بود.

میزان باقی ماندن بسیاری از کسب و کارها آنقدر زیاد نیست. این موضوع برای کارآفرینان جدید باعث تعجب است اما واقعیست. حدودا نیمی از مشاغل جدید ۵ سال و یا کمی بیشتر باقی میمانند. این در حالی است که فقط حدود یک سوم از کسب و کار های جدید تا ۱۰ سال باقی مانده اند. نرخ بقای مشاغل جدید تا پیش از پاندمی کرونا کمی بهتر بود. کرونا سبب شد که به دلیل شرایط اقتصادی بسیاری از کسب و کارها از پا در ایند. در این بین استفاده از فرانچایز یا حق نمایندگی کمک زیادی به افرادی می کند که قصد راه اندازی یک کسب و کار جدید را دارند.

حمایت برای بقای کسب و کارهای کوچک

اینطور به نظر میاید حمایت صاحبان امتیاز مشاغل مهم و معروف تاثیر چشمگیری در بقای کسب و کارها دارد. همتایان با تجربه و صاحب امتیاز می توانند با کمک کسب و کارهای کوچک به طول عمر تجارت و موفقیت آن ها بسیار کمک کنند. مشاغلی که به صنعت فرانچایز روی آورده اند، میزان موفقیت بالاتری دارند. میزان موفقیت دو ساله کسب و کارهای کوچک ۸ درصد بیشتر از موفقیت مشاغل مستقل جدید است. میزان موفقیت یک ساله برای مشاغلی که از حق نمایندگی استفاده می کنند نیز ۶.۳ درصد بیشتر از کسب و کارهایی است که به صورت مستقل عمل می کنند. همین موضوع باعث شده تا فرانچایز برای کسب و کارهای جدید و در عین حال کارفرمایان به یکی از ترند های ارزشمند در صنعت تبدیل شود.

تغییر جهت به سمت بازاریابی دیجیتال از جمله ترند های کسب و کار های فرنچایز

تقریبا نیمی از متخصصان حوزه فرانچایز دیگر به روش های سنتی بازاریابی فکر نمی کنند. روش هایی چون بازاریابی مستقیم، استفاده از روابط عمومی و تبلیغات برای آن ها جذابیتی ندارد. آن ها معتقدند این کارها ارزش وقت و هزینه ای که صرف آن می شود را نخواهد داشت. حالا ساخت کانال های بازاریابی دیجیتال برای آن ها از اهمیت ویژه ای برخوردار است. یکی از ترند های اساسی فرانچایز، بازاریابی دیجیتال است. کسب و کارهای کوچک و بزرگ که وابسته به صنعت فرانچایز هستند حالا معتقد به فعالیت در رسانه های اجتماعی، راه اندازی وب سایت ها و پروژه های تبلیغاتی همه جانبه هستند.

دانش کم در زمینه ترند های بازاریابی

در این بین بعضی از فرنچایز دهنده ها هنوز فکر می کنند که بازاریابی دیجیتال مناسب کسب و کار آن ها نیست. فرنچایزرها هنوز هم شیوه پشتیبانی دیجیتال مارکتینگ به شکل سنتی را ترجیح می دهند. نظرسنجی ای که در سال ۲۰۱۶ انجام شد، نشان داد که 30 درصد از فرنچایزر ها (حق نمایندگی دهندگان) احساس می کنند که باید در زمینه تبلیغات انلاین و دیجیتال آموزش ببینند.  همچنین تحقیقات نشان میدهد که متوسط ا-فرنچایزرها از حداکثر ۲۰ کانال تبلیغاتی استفاده می کنند. در حالیکه که اجرایی کردن این رویکرد مشکل است برای آن ها سختی به همراه دارد. بنابراین آموزش بازاریابی دیجیتال به شیوه مدرن تاثیر زیادی در رشد و دیده شدن برندهای تجاری خواهد داشت.

 

برچسب ها:
استارباکس اعطای نمایندگی بابک بختیاری بازاریابی برندینگ برندینگ رستوران برندینگ شخصی بستنی بوم کسب و کار تجهیزات فست فود تکنولوژی راه اندازی راه اندازی رستوران راه اندازی رستوران در ترکیه راه اندازی رستوران سیار راه اندازی سفره خانه سنتی راه اندازی فست فود راه اندازی فود کورت راه اندازی قنادی راه اندازی کافیشاپ فرنچایز راه اندازی کسب و کار رستوران داری رستوران گیاهی ساب وی طراحی سایت رستوران غذاهای ایرانی غذای آسیایی فرنچایز فست فود فست فود زنجیره ای قرارداد مدیریت رستوران مواد اولیه مواد اولیه فست فود نمایندگی، فرنچایز کارآفرین کارآفرینی کارافرینی کار در منزل کسب و کار کسب و کار،راه اندازی کسب و کار کسب و کار اینترنتی کسب و کار بین المللی کسب و کار تولیدی کسب و کار کوچک