مزایا و معایب فرنچایز چیست؟

 فرنچایز چیست ؟

فرنچایز که اصطلاح عامیانه ای برای فرنچایز یا فرانشیز می باشد و در واقع به نوعی مجوز یا حق امتیاز برای استفاده از برند دیگران گفته میشود. (فرانشیز فرانسوی: Franchise ) یا (فرنچایز انگلیسی)
مجوز فرنچایز به طرفی که فرنچایز می کند اجازه می دهد کالا یا خدماتی مشخصی را تحت برند شرکت فرانچایز دهنده بفروشند. در ازای دریافت مجوز یا حق فرانچایز از صاحب امتیاز ، فرانچایزی معمولا هزینه اولیه راه اندازی و صدور مجوز سالانه را به فرانچایزر پرداخت می کنند.

فرنچایز یک سیستم بازاریابی می باشد که هدف آن ایجاد تصویری واحد درباره محصولات یا خدمات یک شرکت در ذهن مشتری است. در کل مبحث فرانچایز شیوه ای برای انجام تجارت است. هنگامی که شما قرارداد فرانچایز را امضا می کنید، صاحب امتیاز ، نام تجاری و سیستم تجاری کسب و کار را کنترل میکند. صاحب امتیاز به شما حق این موضوع را می دهد که مشاغل متناسب با سیستم خود را معمولا برای مدت زمان مشخص هدایت و مدیریت نمایید. توافقنامه فرنچایز به شما می گوید که در پایان دوره چه اتفاقی خواهد افتاد ، و در برخی موارد ممکن است که نتوانید فرنچایز خود را حفظ کنید.

فرنچایز

مزایای فرنچایز

هر کسب و کاری حتی با ایده های خلاقانه‌، اگرچه ممکن است به سبب ایده های خود با احتمال کمتری با شکست مواجه ‌شود اما به دلایل ناآشنا بودن با فرایندهای اجرایی و مدیریتی معمولاً در سال‌های نخست به سوددهی نمی‌رسد. اما استفاده از الگوی فرانچایز موجب تسریع در رسیدن به سود و بازگشت سرمایه می‌شود. بنابراین موضوع اگر ایده‌ای خلاقانه برای برپا کردن یک کسب و کار جدید و صبر زیاد برای به انتظار نشستن موفقیت ندارید و از شکست های اقتصادی و از دست دادن سرمایه خود نیز هراس دارید. بهتر است استفاده از الگوی فرانچایز را به‌عنوان یک پیشنهاد منطقی به عنوان هدف قرار دهید.

سرمایه گذاری با ریسک کمتر

عدم نیاز به تخصصی خاص یا تجربه زیاد

دسترسی‌ به بازار فروش مطمئن و از قبل تثبیت شده

سوددهی سریع

عدم نیاز به هزینه های اضافی تبلیغات

استفاده از آموزش‌های‌ شرکت مادر

تنوع بیشتر در زمان انتخاب شرکتهای فرنچایز دهنده بر اساس میزان سرمایه آنها

عدم وابستگی و نیاز بازار فروش به قوم یا ملیت خاص

فرنچایز

معایب فرنچایز

عدم وجود قابلیت انعطاف در انجام برنامه های تبلیغاتی و مدیریتی

وابستگی زیاد به صاحب برند

لزوم به تهیه مواد و برخی خدمات از صاحبین برند

در حالت کلی این شکل از کسب و کار، در کنار مزایای قابل توجه وابستگی شدیدی به ارائه دهنده فرانچایز ایجاد میکند  برای کارآفرینان هایی که علاقه شدیدی به استفاده از ایده های خود در کسب و کار دارند کاهش می دهد.

واگذاری چگونه صورت می‌گیرد؟

اجازه بدهید ابتدا با یک مثال کوچک شروع کنیم، فرض کنید شما مبلغ ۱۰۰ میلیون تومان پول راکد در اختیار دارید و امکان اجارهٔ مغازه در یکی از نقاط مناسب شهر خود را داشته باشید.
شرکت فرنچایز دهنده به شما می‌گوید که با پرداخت مبلغ ۱۰۰ میلیون تومان، تمامی فعالیت‌های مورد نیاز راه‌اندازی شعبه را در یک ماه از زمان:

همزمان با اینکه شما در این یک ماه آموزش‌های مورد نیاز کسب و کار را در محل شرکت می‌بینید در انتها شما به عنوان صاحب کسب و کار وارد شعبه خود شوید. شرکت پس از راه‌اندازی شعبهٔ شما اقدام به بازرسی‌های دوره‌ای کرده تا از کیفیت خدمات ارائه شده به مشتریان مطمئن شوند و در ازای آن بنا به توافقات اولیه، درصد کمی از فروش را به صورت ماهانه از شما دریافت می‌کند. بسته به میزان قدرت برندشما، از روز اول مشتریانی دارید که شما را به خوبی می‌شناسند و کیفیت ارائه شده توسط شما را تأیید می‌کنند.

دلیل استقبال چیست؟

در حقیقت فرنچایز استفاده از یک مدل آزمایش‌شده و موفق برای کاهش ریسک سرمایه‌گذاری می باشد. در بازار امروز شکست اقتصادی به‌سختی جبران می شود و بازگشت سرمایه ازدست ‌رفته  غیرممکن می باشد و این موضوع موجب می شود تا چه در بخش اقبال عمومی و چه در بحث سرمایه‌گذاری خارجی استقبال خوب و منسبی از برندهای زنجیره‌ای شود. این شیوه از کسب و کار چندان در ایران ناشناخته نیست. سال‌هاست که فروشگاه‌های زنجیره‌ای با شکل و شمایلی مشابه و خدماتی یکسان در شهرهای بزرگ و کوچک در حال فعالیت هستند.
افزون بر این بسیاری از کسب و کارهای منفرد مثل فست فودها و حتی بستنی فروشی‌ها هم بعد از کسب شهرت و رسیدن به سود کافی اقدام به گسترش فعالیت خود در قالب شعبه‌های متعدد می‌کنند. در حال حاضر فرنچایز یک مدل برد-برد در بازار رقابتی محسوب می‌شود.

خدمات فرنچایز دهنده به فرنچایز گیرنده

از سویی دیگر فرنچایز دهنده با ارائه تجربیات ارزشمند خود به فرانچایزگیرنده و از طریق فروش بیشتر فرانجایزگیرنده به درآمد بیشتری می‌رسد. تجاربی که با زحمت و با آزمون ‌و خطا و پژوهش‌های فراوان به دست می آیند. از سوی دیگر فرنچایز گیرنده نیز بدون نگرانی از شکست تجاری و بی‌نیاز از اموری مثل تبلیغات و بازاریابی با اتکا به تجربیاتی که بارها آزمون خود را پس داده‌اند اعتماد کرده و به فعالیت و کار و حرفه اصلی خود تمرکز می‌کنند.

در دنیای امروز حوزه کسب و کار فرنچایز دیگر به فروشگاه‌ها زنجیره‌ای خلاصه نمی‌شود. موفقیت این الگو موجب شده تا مشاغل و خدماتی نظیر رستوران، سوپرمارکت، مهدکودک، مدرسه، دانشگاه و مراکز درمانی و بیمارستان‌ها نیز به این شیوه اداره شوند. دارایی‌هایی که در قالب فرانچایز گسترش می‌یابند تنها به موارد فیزیکی محدود نمی‌شود.  فرانچایز می‌تواند، پتنت، فرمولاسیون و دانش فنی ساخت و تولید یک محصول را نیز به سود دهی برساند. از جمله موفق‌ترین نمونه‌های فرانچایز در ایران می‌توان به فست‌فودهای هایدا، بستنی آیس پک و فروشگاه‌های زنجیره‌ای کوروش اشاره کرد.

برچسب ها:
استارباکس اعطای نمایندگی بابک بختیاری بازاریابی برندینگ برندینگ رستوران برندینگ شخصی بستنی بوم کسب و کار تجهیزات فست فود تکنولوژی راه اندازی راه اندازی رستوران راه اندازی رستوران در ترکیه راه اندازی رستوران سیار راه اندازی سفره خانه سنتی راه اندازی فست فود راه اندازی فود کورت راه اندازی قنادی راه اندازی کافیشاپ فرنچایز راه اندازی کسب و کار رستوران داری رستوران گیاهی ساب وی طراحی سایت رستوران غذاهای ایرانی غذای آسیایی فرنچایز فست فود فست فود زنجیره ای قرارداد مدیریت رستوران مواد اولیه مواد اولیه فست فود نمایندگی، فرنچایز کارآفرین کارآفرینی کارافرینی کار در منزل کسب و کار کسب و کار،راه اندازی کسب و کار کسب و کار اینترنتی کسب و کار بین المللی کسب و کار تولیدی کسب و کار کوچک