راه اندازی کسب و کار، گام مهمی در رسیدن افراد به استقلال مالی است. بسیاری از افراد تمایل دارند بجای کار برای افراد دیگر، کسب و کار خود را راه اندازی کنند. برای ایجاد کسب و کار، شما باید در ابتدا مهارت لازم در ارتباط با فعالیتی که میخواهید شروع کنید، را فرا بگیرید. در ابن مسیر باید توجه کنید که چه نکاتی لازم است رعایت شوند و در صورت رعایت آن نکات راه اندازی کسب و کار شما چقدر ساده تر خواهد شد.
در بسیاری موارد ممکن است یک ایده در ذهنتان شکل بگیرد ولی به خاطر نداشتن مهارت کافی نتوانید آن ایده را به نتیجه برسانید. یا خیال کنید به خاطر نداشتن سرمایه کافی ممکن است در کارتان شکست بخورید، در صورتیکه راه اندازی کسب و کار میتواند با سرمایه کم هم انجام پذیرد. در اینجا قصد داریم مراحل راه اندازی کسب وکار در ایران را بررسی کنیم:
برای رقابت در بازار تجارت قبل از هرچیز باید یک ایده مناسب و خلاق داشته باشید. برای رهایی از زندگی فعلی و استقلال در بحث کسب وکار و درآمد باید ایده شما قابل رقابت باشد. معمولا ایده هایی که در ذهن شما شکل میگیرد و تصور میکنید تا بحال به ذهن هیچکس نرسیده قبلا حتی به اجرایی هم شده، پس همیشه در مورد نوآورانه بودن ایده تان تحقیق کنید. در غیر اینصورت شما شکست میخورید.
یکی از ایده های پول ساز در ایران با توجه به شرایط زندگی حال افراد ، کسب وکارهای اینترنتی می باشند. عموما هر خدمتی که از طریق اینترنت ارائه میشود یک شکل از کسب و کار اینترنتی است. مثلا در سالهای گذشته بخاطر شیوع ویروس کرونا تمام خرید ها اعم از لباس،خوار و بار،لوازم دیجیتال و … از طریق انترنت انجام میشود. فروشگاه های اینترنتی این محصولات در شبکه های اجتماعی مانند اینستاگرام و تلگرام راه اندازی میشوند. حتی کلاس های درسی و آموزشی و کنفرانس ها هم آنلاین و از طریق اینترنت تشکیل میشوند.
امروز هر کسی میتواند شغل اینترنتی پر درآمد داشته باشد. ابزارهای فوق العاده ای امروزه به سادگی در دسترس شما هستند. تکنولوژیهایی که قبلا هزینه زیادی داشتند، امروزه با قیمت بسیار کم و حتی رایگان دراختیار شما قرار گرفتند نمونه های از این کسب وکارها را عنوان کردیم.
یکی از مراحل راه اندازی کسب و کار در ایران، بررسی بازار است. تحلیل و بررسی بازار، به معنی بررسی میزان تقاضا برای ایدهای که قرار است تبدیل به محصول یا خدمت شود. ضمنا باید تحقیقی در مورد میزان مخاطبان و بررسی علایق و سلیقه مشتریان نیز صورت بگیرد. البته این تحقیق واز طریق ابزارهای دیجیتال مارکتینگ و گردآوری اطلاعات و دادهها میتواند مورد ارزیابی قرار گیرد.
بعد از اینکه ایده شما شکل گرفت وتحلیل و بررسی رقبایتان و بازار هم انجام دادید، حالا باید نقشه راه برای توسعه محصول و خدمتی که ارائه می دهید، طراحی کنید تا بتوان این طرح را توسعه داد و وارد بازار کرد. در کنار ارائه نقشه، شما میتوانید حمایتهای مالی و تسهیلاتی را جهت پوشش هزینه ها از طریق صندوقهای سرمایهگذاری، مؤسسات مالی و بانکها دریافت کنید.
بسته به اینکه کسب وکار خود را در چه مقیاسی می خواهید گسترش دهید هزنه متفاوتی را باید در نظر بگیرید. بنابراین، لازم است از همان ابتدا، هزینهها را پیشبینی کنید؛ زیرا، در ماههای اول ممکن است سودی دریافت نکنید. پس، باید بدانید که از دست دادن چه میزان هزینه، لطمهای به زندگی شما وارد نمیکند.
سنجش ایده به شما این امکان را میدهد که بتوانید میزان سرمایه مورد نیاز در زمان سودآوری، بررسی کنید. سپس، برآورد کنید که این هزینهها را از چه راهی میخواهید تامین کنید.
قبل از شروع کار مقداری سرمایه برای خود پساندازی کنید تا در مسیر کارآفرینی به مشکلات جدی برنخورید. بسیاری از افراد زمانی که کسب و کاری را شروع میکنند، در طی مسیر به دلیل کمبود بودجه نمیتوانند آن را در بازار به صورت مداوم ارائه دهند. پس باید منابعی که برای حمایت مالی از آنها بهره میگیرید، به طور دقیق برآورد شوند.
قبل از شروع کسب وکار یک ساختار اولیه برای آن تعریف کنید.البته این ساختار به مرور زمان دستخوش تغییرات خواد شد. انتخاب این ساختار اولین و سخت ترین تصمیم مدیریتی شما برای کسب وکارتان است.
انواع مختلف ساختار یک کسبوکار به شرح زیر است:
مهمترین نکته در ثبت نام تجاری این است که نباید مشابه آن در بازار وجود داشته باشد. باید از اسمی استفاده کرد که به نام برندهای دیگر نزدیک نباشد، تا ماندگاری بیشتری داشته باشید. و یکی دیگر از نکته هایی که در انتخاب نام برند باید در نظر بگیرید این است که نام تجاری باید چنان باشد که در ذهن مخاطبان جا بیفتد و برای مشتریان دارای اعتبار و محبوبیت باشد. همچنین در این مرحله لازم است برند خود را به صورت رسمی ثبت کنید.
دریافت مجوزهای قانونی برای شروع فعالیت استارت آپ شما یکی از مهمترین مراحل راه اندازی کسب وکار است. یکی از پروسههای زمان بر در مراحل راه اندازی کسب و کار در ایران باشد. با این حال به تازگی امکان دریافت الکترونیکی مجوز کسب و کار در درگاه ملی مجوزهای کشور فراهم شده که این فرآیند را ساده تر کرده است.
موفقیت حاصل تلاش یک تیم قدرتمند است. یکی از مهمترین اقدامات در مراحل راه اندازی کسب و کار، تشکیل یک تیم قوی است. محصول شما توسط افراد تولید میشود، از این رو پیدا کردن یک تیم خوب، شناختن کمبودها، خلأها و پر کردن آنها باید در اولویت باشد. تعیین نحوه همکاری اعضای تیم با یکدیگر، تقسیم وظایف، تعیین نقش و وظیفه هر یک از اعضای تیم نیز از اهمیت بالایی برخوردار است. برای موفقیت تیمی، باید تقسیم وظایف و تعیین نقشها صورت گیرد. گفتنی است داشتن یک تیم همراه و همدل به اندازهی نام تجاری مهم است.
هر چقدرکه شما محصول یا خدمات فوق العاده ای داشته باشید، اگز کسی از آنها خبر نداشته باشد، عملا به موفقیت نخواهید رسید. در نتیجه برای رسیدن به موفقیت باید از انواع روش های بازاریابی و دیجیتال مارکتینگ، همچون راه اندازی یک وب سایت یا حضور در شبکه های اجتماعی استفاده کنید.
راه اندازی وبسایت، آخرین مرحله ازمراحل راه اندازی کسب و کار است. برای ساخت سایت باید ویژگیهای زیر را در نظر بگیرید: